Dit ben ik


Ik zal mijzelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Sylvana Bomas - van de Brug, geboren in 1988. Na mijn opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (SPH) in 2008 ben ik aan het werk gegaan in de gehandicaptenzorg in Zwolle. Daar werk ik nu bij ouderen met een verstandelijke en in sommige gevallen ook lichamelijke beperking.
Tijdens het werken met deze doelgroep kreeg een van de cliënten beeldende therapie voor haar rouwproces. Ik vond dit een prachtige manier om mensen te kunnen helpen en raakte geïnspireerd. Misschien het mooiste van dit verhaal vond ik nog wel dat ze haar rouwproces door middel van de beeldende therapie had afgesloten en daardoor de rust had gevonden zelf te mogen overlijden.
Ik had al wel eens gedacht aan een opleiding tot muziektherapeute. Deze ervaring wakkerde het vlammetje weer aan. Ik besloot de deeltijdopleiding te gaan volgen en daar ontstond de droom om mensen te kunnen helpen met muziek, niet in een standaard therapie ruimte, maar bij de mensen thuis. Als muziektherapeut werk ik vooral met mensen met een verstandelijke beperking en ouderen. Doelgroepen welke het over het algemeen moeilijk vinden zich te verplaatsen, zowel fysiek als emotioneel. Het gevoel van veiligheid is een belangrijk element om te kunnen starten met muziektherapie en voor het werken aan de persoonlijke doelen. Ik besloot ambulant therapeut te worden en kom, met mijn instrumenten, naar de cliënt(en) toe. Nu bestaat AMT, Accuuraa MuziekTherapie, en kan ik deze droom vorm gaan geven.